Musikalsk Foredrag

MUSIKALSKE FOREDRAG
Når du booker et foredrag hos mig, kan du være sikker på, at det er personligt og musikalsk. Et personligt foredrag handler om interesse, passion og nærvær – og hos mig bliver det suppleret med de gode historier og  de gode sange, der passer ind i konteksten. Musik og sang er gennemgående i mine foredrag og bliver en del af fortællingen – enten som fællessang eller som “med på en lytter”. 


 

ET LOS I R……OBUSTHEDEN
– husk at leve og opleve!
IMG_8283
Det handler blandt andet om robusthed, om at tage ansvar for sit eget liv, om at være en del af noget større, om basale færdigheder (Life Skills), om at turde, om selvværd/selvtillid, om at være ordentlig. Foredraget er henvendt til “de smukke unge mennesker” (efterskoler, højskoler, udskoling, gymnasier). Jeg udfordrer de unge – måske også deres forældre – og inddrager mine erfaringer som højskolelærer, talentudvikler og ungdomslandstræner i Dansk Håndbold Forbund, 10. klasselærer, viceskoleleder, konsulent i Team Danmark, proceskonsulent, iagttager mv. 


YOUR SONG

– en musikalsk rejse gennem fem årtier og Elton Johns store sangskat.
I 2017 fylder Elton John 70 år. Hør en fortælling om hans liv og et udvalg af de mange sange, han har skrevet. Jeg har i over 15 år fortolket Elton Johns sange i forskellige konstellationer, og passionen for musikken har nu også resulteret i et musikalsk foredrag. Kom tættere på mennesket Elton John – og nyd de skønne sange.


BERLIN I ORD OG TONER

Foredraget er henvendt til alle, der har interesse i Berlin. Med udgangspunkt i en række sange om Berlin fra 1910’erne til 1980’erne vil jeg synge sangene (på tysk) og fortælle min personlige historie (på dansk) om Berlin, som jeg har oplevet byen gennem de seneste 45 år. Jeg er kommet i Berlin siden starten af 1970’erne og har således et solidt kendskab til byen og dens historie og udvikling. Et medrivende, swingende og stærkt personligt foredrag.

SANGEN HAR HUMOR

Sang og humor er meget stærke sociale redskaber og kan samtidig fungere som “overlevelsesstrategier”! Når vi synger, udløser det glædeshormonet dopamin, mens latter frigør endorfiner – og oplever vi det sammen med andre, frigiver det relationshormonet oxytocin.
Der er således mulighed/risiko for både humørbomber og hormonbomber, når jeg med en række humoristiske sange kaster lys over, hvordan sang og humor kan fungere som kommunikation og fælles reference, og målet er selvfølgelig, at vi både synger og griner sammen.


IT’S MY LIFE
– fra ord til handling….

Jeg har i mange år være inspireret af Søren Kierkegaards ord:
At turde er at miste fodfæste for en stund – Ikke at turde er at miste sig selv…
Foredraget udfordrer vores mod til at træffe valg i livet. Det handler om at turde. Hvis du vil have, der skal ske noget, må du skride til handling. Vi har alle mulighed for at vælge til og/eller vælge fra. Uanset hvad, har alle valg konsekvenser, og det er det, der gør livet spændende – hvis vi tør!